- Més vistos
- Darrera visualització
La investigadora Consuelo León participa en el llibre ‘Políticas familiares en España ante los nuevos retos del sistema de bienestar’
La directora de l’Observatori de Polítiques Familiars col·labora en aquesta obra col·lectiva que analitza els reptes de les polítiques de conciliació i el teletreball com a polítiques familiars estrella en el context de l’actual digitalització
La Dra. Consuelo León Llorente, directora de l’Observatori de Polítiques Familiars de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família i coordinadora editorial de la revista Quaderns de Polítiques Familiars, ha participat en l’obra Políticas familiares en España ante los nuevos retos del sistema de bienestar. En el seu capítol, titulat “Teletrabajo, digitalización y diferencias de género en un contexto de transformación de las políticas familiares”, la Dra. León analitza el desenvolupament del teletreball durant la pandèmia, així com l’evolució de les polítiques de conciliació en les noves generacions.
En el seu text, la investigadora remarca les penalitzacions en l’àmbit laboral que pateixen les dones, a causa de la maternitat i les tasques de cura dels fills, que constitueixen “un dels obstacles més rellevants per progressar cap a la igualtat d’oportunitats en l’ocupació”. Per això, sobre la base de l’anàlisi de diferents estudis i de la realitat viscuda durant la pandèmia de la COVID-19, la professora proposa el desenvolupament de la coresponsabilitat i el teletreball com un camí per a la modernització i millora de l’eficiència en les empresa: “En línies generals, el teletreball reporta flexibilitat i beneficis per a l’individu, que pot així dedicar més temps a la família”, assegura l’experta.
L’obra —editada per la Fundación CENTRA i que pot descarregar-se en línia— recull les ponències de les Jornades d’experts en polítiques familiars celebrades a Baeza (Jaén) del 6 al 8 de setembre de 2021.
La Dra. León és directora de l’Observatori de Polítiques Familiars de UIC Barcelona, que desenvolupa diferents activitats en el marc de la Càtedra d’Atenció al Menor i Polítiques Familiars de la Universitat (Childcare and Family Policies Chair), de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família, i que té el suport de la Fundació Joaquim Molins Figueras.